Zile de odihnă

Salutare! A trecut ceva timp de când nu ne-am mai auzit. Cuvântul “linişte” a părut o blasfemie în viaţa mea de zi cu zi pentru o lungă perioadă. Dar mi-a fost dor de scris. Şi de scrisul pentru voi. Şi acum, iată-mă, spunând “time out!” crâncenei rutine auto-impusă. Deci, e vacanţă.

Toţi socotim cele dintâi zile de vacanţă un rai. Ne obişnuim, puţin câte puţin, cu plăcerile libertăţii. Şi, când se vesteşte vacanţa, căutăm marea şi nesfârşita voluptate. Ne recăpătăm glasul, suntem veseli şi zgomotoşi.

M-am întors pentru a doua oară în Craiova, cu tot atâta plăcere, de data asta să vizionez o piesă de teatru cu ai mei colegi. A fost frumos şi trebuie să recunosc că tipul creţ m-a cucerit, nu atât prin cârlionţii săi, ci prin energia pe care o emana.

DSC_1007DSC_0993DSC_1000

(teatrul Marin Sorescu, Craiova)

Cu soarele ăsta blând de primăvară, visez deja la crângurile înflorite, la izvoare şi idile în vacanţa Paştelui. Când înverzesc ramurile şi iarba, eu ştiu că e primăvară şi îmi spun: a venit primăvara…Pe trotuarele curate trec oameni fericiţi pe lângă mine, trupuri zvelte, trupuri ce tremură în vânt, în desfătare; se simte parfum dulceag în aer, iar păsările rezonează cu al lor cânt prea bine ştiut şi aşteptat. Sunt senină. Iar plimbările îmi priesc. Vieţuiesc cu toate aceste umbre străvezii lângă mine. Le zăresc, le zâmbesc, le bănuiesc farmecul.

DSC_1076DSC_1073 hDSC_1118DSC_1038

(în parcul Nicolae Romanescu)

Deja mi-am făcut planuri pentru zilele acelea libere de Paşte. Nădăjduiesc că va fi frumos, căci e sărbătoarea care-mi place cel mai mult din an. Abia aştept să vă întâmpin cu multe poze, precum v-am obişnuit, şi desigur, voie bună. Până atunci, vă las cu bine, iar eu mă întorc la aromele de iarbă umedă, de flori, de pământ, care adie prin fereastra larg deschisă.

DSC_1112

4 thoughts on “Zile de odihnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »