Yokohama– unde m-a adus pasiunea pentru o trupă japoneză

Înainte de a ajunge în Yokohama, un lucru care îmi venea în minte legat de acest oraș era o trupă japoneză care mie îmi place tare mult și a concertat aici, One Ok Rock. E singura trupă ale cărei concerte le-am vizionat din nou și din nou, emoționându-mă de fiecare dată. Am CD-uri cu turnee de-ale lor, sunt mare fan, ce să mai. Iar la concertul acesta, vocalistul intră în forță strigând „Yokohamaaaa!” și începe magia. Așa că, într-un fel, speram să simt și eu măcar puțin din acea magie a orașului odată ce voi fi ajuns acolo. Și am simțit-o.

După aproximativ o jumătate de oră cu trenul din Tokyo, am ajuns în Yokohama unde am petrecut o zi. Ne-am cazat, ne-am ospătat, apoi am luat un taxi și-am pornit în aventură. Ce am reușit să facem la pas relaxat, fără să gonim pe străzi, au fost 3 obiective pe care le recomand oricui are ocazia să ajungă aici.

Sankei-en (三溪園 )

Sankei-en, adică Grădina celor trei pârâuri, este o superbă grădină în stil tradițional japonez cu o mulțime de clădiri interesante aduse din diferite zone ale Japoniei de-a lungul anilor. După ce ne-am plimbat și am absorbit peisajele, am făcut o oprire pentru niște dango (găluști dulci din făină de orez) și am continuat prin a colinda cartierul din apropierea grădinii. Cât am mers pe acele străzi pline de cireși înfloriți, am aruncat priviri caselor care aveau curți frumos amenajate cu mandarini și flori, am dat peste un teren unde ne-am uitat la niște copii jucând tenis, iar apoi am prins un minunat apus.

Yokohama Chinatown

Când s-a lăsat întunericul, am început să batem la pas vibrantul Yokohama Chinatown care ne-a așteptat cu străzi colorate și tot soiul de restaurante și mâncare stradală delicioasă.

Bankokubashi

Bineînțeles, nu am putut pleca din Yokohama fără să ne bucurăm de priveliștea oferită de Bankokubashi, un pod construit cu aproximativ 70 de ani în urmă. Suprafața canalului reflectă lumina de la Yokohama Landmark Tower și Queen’s Square Yokohama. Vederea de pe acest pod este, de asemenea, populară ca locație pentru filme și seriale.

Am încheiat ziua cu o masă copioasă, un somn odihnitor și un strop de magie pe care îl voi lua cu mine când îi voi vedea live pe cei de la One Ok Rock. Următoarele zile le-am petrecut în Kamakura, așa că vă aștept în continuare cu noi povești. Pe data viitoare! 🙂

8 thoughts on “Yokohama– unde m-a adus pasiunea pentru o trupă japoneză

 1. Aţi ales cele mai frumoase zile de primăvară, cu copaci înfloriți, unde toţi cei îndrăgostiți, ies la plimbare……

  1. Primăvara este, într-adevăr, unul dintre cele mai frumoase anotimpuri pentru a vizita Japonia și plimbările printre cireșii înfloriți sunt feerice și romantice. ^^

 2. Suuuuperb!! Abia astept sa continui aventura japoneza si pe blog :).
  E ca si cum m-as plimba si eu un pic, macar virtual, prin Japonia <3
  Pupici!!

  1. Mulțumesc mult că ai pornită în această aventură virtuală alături de mine. Apreciez că ești aici și, cu siguranță, voi continua să revin cu povești, filmulețe și fotografii care să vă încânte. 😀
   Te îmbrățișez! ^_^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »