Veneția – miraculosul oraș pe apă

Odată ce ați fost în Veneția, nu veți uita acest oraș niciodată. Aș spune că Veneția este o descoperire fără sfârșit – de la străzi înguste și canale, produse din sticlă și piele realizate manual, haine de designer, până la mâncare, muzică, festivaluri și culoare. Este minunat. Aici aveți și ocazia de a învăța multe despre artă și istorie. Pentru că redă un farmec unic prin arhitectura inspirată din perioada Renașterii, istoria venețiană glorioasă, piețele publice și cultura în general, nu aveți cum să nu vă îndrăgostiți de acest loc.

Mi s-a părut incredibil să mă aflu într-un oraș care pare să plutească în mod miraculos pe apă și neîntâmplător este adesea considerat orașul cel mai romantic din Europa. Din momentul în care prima rază de soare a zilei atinge Marele Canal, totul în Veneția începe să prindă viață și să strălucească, iar seara își trage cortina cu o liniște deplină care îmbracă îngustele străzi.

Sistemul de transport public este foarte interesant prin faptul că nu există mașini, așa că singura cale de a călători în jurul orașului este cu barca, gondola sau vaporetto (autobuzul pe apă). Iar în interiorul orașului, doar pe jos. Nici măcar biciclete nu am văzut.

Veneția este asemeni unui monument bine conservat și un oraș viu, plin de viață, plin de artă contemporană, meșteșuguri tradiționale și cultură înaltă.

Am petrecut 5 zile idilice acolo și am capturat câteva dintre momente în videoclipul de mai sus (unde am menționat și majoritatea locurilor vizitate) și câteva fotografii pe care le voi lăsa mai jos.

10 thoughts on “Veneția – miraculosul oraș pe apă

  1. Veneția văzută prin ochii tai este minunată!
    Sper sa fie la fel și prin ai mei, deoarece mi-am propus sa ajung și eu în Veneția.

  2. Superb! Anul viitor vreau sa ajung si eu la Venetia…totul arata deosebit! Eu am fost in urma cu 25 de ani 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »