Terapie prin plante

Acum câţiva ani am citit o cărticică foarte frumoasă, găsită prin pod, cam ponosită. Se numeşte Coşuleţul cu flori”.
În spatele unei poveşti emoţionante am aflat câte pot spune florile prin miresmele dulci, blânde, sălbatice şi cum ne pot vindeca sufletul. Parfumul unei flori deschise spre soare exprimă o stare de bucurie, de împlinire, de preaplin sufletesc. Aromele florilor exprimă emoţie.

DSC_1170

Duceţi-vă la o margine de pădure, străjuită de salcâmi şi de soci înfloriţi, inspiraţi adânc parfumul primelor flori de tei. Veţi fi uluiţi! Se spune că fiecare mireasmă de floare codifică pentru creierul nostru un sentiment. Pe mine teiul mă duce cu gândul la un vis frumos ţinut în sertarul memoriei, salcâmul îmi instalează un sentiment de seninătate, irisul, pe care îl iubesc atât de mult, îmi inspiră note de mister. Ei bine, aşa putem să ne explicăm de ce în prima lună de vară ne simţim mai veseli, mai senini, mai uşori. Florile chiar pot vindeca sufletul omenesc.

DSC_1070

Cel mai simplu putem beneficia de miresmele tămăduitoare ale verii plimbându-ne prin locurile cu arbori înfloriţi. O plimbare printr-o pădure cu salcâmi sau cu tei înfloriţi, un popas într-un crâng cu soc, lecturarea unei cărţi în preajma unei tufe de iasomie – sunt câteva metode prin care puteţi intra în contact cu substanţele odorizante vindecătoare pe care aceste flori le emană încontinuu. Acasă, ne putem pune la uscat, într-un colţ al camerei în care dormim, florile alese, care vor umple cu parfumul lor multe zile la rând încăperea, exercitându-şi efectele terapeutice.

DSC_1092

Dar să nu uităm că ele pot fi, la fel de bine, un leac pentru trup. Faceţi o baie odihnitoare punând un săculeţ cu flori de soc/tei/iasomie în cada cu apă caldă. Vă veţi răsfăţa şi îmbălsăma trupul, iar spiritul îşi va reface energiile vitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »