„Suntem ceea ce gândim”

Să ne imaginăm că mintea este o grădină în care plantăm seminţe. Câte un grăunte în fiecare zi. Poate părea puţin, dar rodul nu va întârzia să apară. Iar seminţele sădite sunt cele triate de noi. Suntem răspunzători pentru propriile gânduri, căci ele pot fi controlate. Totul ţine de alegerile pe care le facem.
Viaţa o ia în fiecare zi de la capăt; azi eşti o altă persoană. Nu trebuie să rămâi încorsetat în trecut, dispui de un potenţial nelimitat pe care trebuie să îl valorifici. Energia care îți aparține în clipa prezentă este singura de care ai nevoie. Fă-ţi curat în minte! Aşa cum ordonezi conştiincios sertarele cu documente, sertarele cu îmbrăcăminte, tot aşa ar trebui să faci şi cu sertarele minţii tale. Nu lăsa să te copleşească problemele, depăşeşte-le! E cea mai bună cale; analizându-le, disecându-le din scoarţă în scoarţă nu faci altceva decât să le menţii vii, iar ele te vor secătui de energie. Aminteşte-ţi de fiecare dată că, oricât de dificilă e o situaţie cu care te confrunţi, nu trebuie să laşi loc pesimismului şi negativismului. Pune-ţi întrebarea: „Ce mă face cu adevărat fericit?”, apoi las-o să ţi se infiltreze în minte asemeni unei ape curgătoare. Răspunsul se află în subconştientul tău.
Încearcă să schimbi ceva la tine, pentru că poţi! De multe ori, după ce ai privit în jurul tău, ai observat numai nedreptăţile, lipsurile, acestea sunt cauze ale nefericirii şi frustrării.
Grăieşte cu voce tare: „În mine există o putere! Îmi iau angajamentul de a mă conecta la fluxul ei. Sunt pregătit să depăşesc obstacolele ce mi-au blocat până acum drumul spre fericire.” Nici nu ştii câte poţi face prin controlul asupra gândurilor tale! Alege-ţi să fii optimist. Nu îţi spune că e imposibil! Poţi să faci ceea ce ţi-ai dorit de atâţia ani. Construieşte țeluri, apoi luptă pentru a le îndeplini!

12

Photo source: Flickr

5 răspunsuri la “„Suntem ceea ce gândim””

  1. Slowaholic spune:

    Îmi place noua ta căsuță. Să o stăpânești sănătoasă, veselă, optimistă și înțeleaptă, așa cum te știm. 🙂 Succes! xoxo

  2. Randall spune:

    Very nice site, and such a great portrait shot of you as well. A beautiful webpage. Cheers, Randall

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »