Rulouri cu mere şi brânză

Azi vă voi face cunoştinţă cu cele mai bune plăcinţele! Ştiţi ce le face atât de grozave? Faptul că trei perechi de mâini hărnicuţe au frământat, amestecat, răzuit, modelat şi, iată, au dat naştere unor delicioase rulouri! Transmit mulţumiri şi doamnei Gabi, care ne-a împărtăşit o reţetă minunată pentru foi. Cu puţin ajutor în bucătărie veţi putea să le daţi şi voi la cuptor destul de rapid. Eu le-am avut cu mine pe mami şi sora mea. Şi, acum, haideţi să vă arăt de ce am lăudat cu atâta foc aceste delicatese.

Picture 089

Din următoarele cantităţi au ieşit 6 rulouri de circa 35 cm lungime, suficient cât să ajungă pentru o turmă de pofticioşi.

Pentru foi aveţi nevoie de:

 • 2 ouă
 • 1 cană de apă călduţă
 • 1 cană de ulei
 • 1 cub drojdie
 • 1 lingură zahăr
 • 1 linguriţă sare
 • făină cât cuprinde (aproximativ 1 kg. )

Picture 091

Pentru umplutură:

 1. mere date pe răzătoare, zahăr, pudră de scorţişoară
 2. brânză, ouă, mărar

Preparare:

Dizolvaţi drojdia în apa călduţă şi amestecaţi cu celelalte ingrediente în ordine aleatorie. Încorporaţi la sfârşit făina până ce obţineţi o cocă elastică, numai bună de întins. Aluatul îl împărţiţi în 6 biluţe egale. Întindeţi fiecare bilă cât mai subţire posibil, acoperiţi foaia cu un strat nu prea gros de mere rase peste care presăraţi zahăr şi scorţişoară. Rulaţi cu grijă şi închideţi capetele. Puteţi continua astfel cu tot restul aluatului. Noi, însă, pe parcurs ne-am gândit să facem două rulouri şi cu brânză. Pentru umplutura acestora am folosit puţină brânză sărată pe care am fărămiţat-o cu furculiţa, ceva mai multă brânză proaspătă (în total un castron de brânză), 2-3 ouă, cât să lege compoziţia, un praf de sare şi mărar tocat. Procedura este aceeaşi ca şi în cazul anterior. Se dau la cuptor până ce foile sunt pătrunse şi devin aurii.

Picture 093

Oioioi, cum să descriu poftele care m-au încercat când au fost gata în miez de noapte? Dar am rezistat până dimineaţa următoare, am savurat încet şi cu muultă încântare. Vi le recomand şi vouă cu atât mai mult cu cât a revenit sezonul răcoros şi mirosul de măr copt îţi însufleţeşte întreaga casă cum nu se poate mai frumos.

Picture 095

Vă reamintesc şi de checul aromat cu mere, nuci şi stafide – click aici – sau clasica plăcintă cu mere – click aici .

Vă doresc o toamnă îmbelşugată şi senină! ^_^

11 thoughts on “Rulouri cu mere şi brânză

  1. Mulţumim, Mihaela! 😀 Şi eu mai am uneori probleme pentru că fie se rupe, fie nu se întinde uniform. Dar aluatul acesta e suficient de elastic şi chiar permite să îl întinzi subţire fără prea multe riscuri, iar forma perfectă nu e tocmai necesară. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »