Primăvară

Povestioarele mele au rămas oarecum suspendate, agăţate în postari ici şi colo, reconstituite din bucăţi, împărţite în frânturi, dar niciodată unite într-un întreg. Asta pentru că nu vreau să scriu finalul. Nu vreau nici măcar să ma apropii de el. Cât timp nu-l ţintuiesc în rânduri ordonate, pot să pretind că nu există, pot să mă repoziţionez în timp şi spaţiu după cum îmi cer nostalgiile sau, dimpotrivă, ambiţiile de viitor, să scriu despre atunci şi acolo lăsând impresia unor acum şi aici.

E vremea să merg mai departe!

Picture 431

Pentru că povestesc în general despre lucruri pe care le practic cu plăcere, pasiuni, acum am să vă mărturisesc despre un sentiment plăcut, o bucurie nevinovată. De foarte multe ori, cand am ocazia, merg într-un parc, de obicei singură, şi citesc, sau pur şi simplu analizez oamenii din jurul meu, copiii şi zâmbetele lor inocente, savurez tihna, tăcerea în care îmi reculeg gândurile, mă desprind de orice lucru care mă tulbură. Un parc este, prin definiţie, o capsulă de natură care îi reaminteşte omului că există viaţă în afara oraşului. Cateodată, aceste memento-uri sunt atât de puternice încât te dislocă din ritmul tău şi te propulsează undeva unde nu există timp, cel puţin nu îndejuns pentru a contempla atâta frumuseţe.

Picture 410Picture 411

Ei, şi cum vremea e atât de frumoasă, nu mai e niciun dubiu că nu îmi voi petrece cea mai mare parte din timp afară, surâzătoare în zilele astea aparent obişnuite, dar pline de culoare şi prospeţime. În grădină au apărut deja ghioceii, iar eu mă joc ca un copil mic prin ţărână, îmi rostogolesc degetele prin pământul umed, răcoros.[huh!] Iubesc primăvara!

Picture 443Picture 442

16 thoughts on “Primăvară

    1. Nu-i vorba că am probleme cu finalul, doar că am o reţinere în a sfârşi o poveste, ceea ce am scris chiar şi în numai câteva rânduri. Pentru că…în mintea mea toate lucrurile iau amploare, e continuitate, de ce să forţez un sfârşit? 🙂 (mi-ar plăcea să văd entuziasmul de care ai menţionat atât prin fotografie, cât şi în scris–mai mult de o frază, ce spui? accepţi provocarea? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »