Porridge-ul este un terci de ovăz servit fie simplu, fie combinat cu diferite fructe, seminţe sau nuci, un excelent mic dejun englezesc. Se numără şi printre preferatele mele când vine vorba de masa de dimineaţă. Gustul absolut delicios nu este singurul care mă determină să pregătesc acest terci, ovăzul constituind o veritabilă sursă de energie: este plin de fibre, vitamina E, zinc, cupru, fier, mangan, proteine şi magneziu. Îl puteţi pregăti atât cu lapte, cât şi cu apă. Personal, aleg cu predilecţie varianta cu lapte, gustul fiind mai plăcut. Ei bine, după ce am testat nenumărate mixuri de fructe şi arome, am ales-o pe cea de top, care m-a încântat cel mai mult.
Pentru 2 porţii aveţi nevoie de:
- 200 ml lapte
- 6 linguri fulgi de ovăz
- 1 măr mic tocat cubuleţe
- 2 linguri nuci tocate
- 2 linguri merişoare confiate/stafide
- o lingură seminţe de floarea soarelui
- o linguriţă esenţă de vanilie
- o linguriţă scorţişoară
- o lingură miere (sau după gust)
Preparare:
Puneţi la fiert laptele şi fulgii de ovăz. Amestecaţi încontinuu. După ce fulgii s-au umflat, iar compoziţia a început să bolborăsească (face bule pe deasupra), adăugaţi restul ingredientelor. Mai lăsaţi pe foc 1 minut şi e gata de servit. Mierea o adăugaţi după gust, iar dacă vi se pare prea consistent, mai puneţi puţin lapte.
Acest mic dejun este minunat pentru a începe ziua cu forţă: dulce, cremos şi săţios.
Pentru 2 porţii aveţi nevoie de:
200 ml lapte
Cred căci laptele din soia ar fi mai natural,de adăugat…..?
Desigur, puteţi folosi şi lapte vegetal. 😉
Looks delicious, my daily breakfast is often steel-cut oatmeal, bananas & blueberries…although mine never looks as good as this 🙂 Cheers.
Oh, thank you very much! Well, the taste is more important, isn’t it? 😉 The combination with bananas and blueberries it’s great, i tried it too. 🙂