Nu e dificil să atingi fericirea

Ştiţi, fiecare dintre noi se naşte cu un dar: bucuria. În străfundul fiinţei noastre sălăsluieşte probabil o orchestră de jazz care cântă ritmuri antrenante şi melodii trepidante. Nu lăsaţi nicio greutate să o descumpănească! În faţa unei probleme, căutaţi soluţia! Fiţi blânzi! Încercaţi să ajutaţi pe cineva să zâmbească, aveţi răbdare, aveţi încredere. Viziunea voastră să nu fie lipsită de ambiţii, lăsaţi-vă modelaţi de încântarea de a trăi în mijlocul unor oameni plini de căldură! Aveţi atâtea de dăruit…
Atâta timp cât există ziduri ridicate în mintea noastră, suntem sortiţi să rămânem în spatele lor. Şi totuşi, avem o putere în noi pe care o percepem mai mult sau mai puţin. Doar în momentul în care inima ni s-a înmuiat, am încetat să mai acuzăm pe alţii, am încetat să vorbim atât de mult şi am început să ascultăm cu adevărat – doar atunci zidul din faţa noastră începe să se prăbuşească. Când dorim un miracol, trebuie, pur şi simplu, să contribuim la realizarea lui, nu doar să cerem. Şi începuturi noi sunt posibile oriunde. Disciplina noastră mentală ne învaţă că nu există nicio problemă pe care să nu o poată rezolva afecţiunea, recunoştiinţa. Fiind sub aripa acelei iubiri, nimic nu este imposibil. Ne-am reamintit cine suntem.

2
Photo source: Flickr

2 thoughts on “Nu e dificil să atingi fericirea

  1. Ideal este să fii anturat de o familie echilibrată emoțional, care gândește şi rezolvă calm, problemele în toate momentele grele ale vieții,are soluții în prezent şi pe viitor.Din păcate puțini în România şi în lumea întreagă sunt care reușesc să fie în anturaj de fericire,iubire familială.Familia românească în majoritate a fost distrusă de sute,şi sute de ani de zile,schimbările din dictatură comunistă în libertate provizorie,nu a ajutat la integrarea familială.Peste 3 milioane sunt fugiți să muncească în Europa pentru o viață mai bună cu familia în țară.Am fost în țară anul acesta, şi am constatat că viaţa este foarte,foarte, grea şi oameni sunt triști,posomorâţi. La cumpărături coșurile sunt aproape goale,tineretul 20-40 lipsește,sunt dispăruți,vezi numai pensionari la plimbare. Televiziune-le din țară, numai scandaluri politice, se scuipă,amenință, ca la Romi şi showuri cu două fetițe cu fustițe scurte, fac mare veselie în casele din țară.Va dura timp până când iubirea familială,şi ceilalți din împrejur vor schimba atitudinea, cum tu o spui bine,nu trebuie mulţi bani să fii fericit,vesel cu speranțe spre viitor.Îmi aduc aminte de anii 70 in România când eram tânăr şi visător spre meleaguri străine, unde visul a devenit realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »