Nara – onsen și căprioare

După atât umblat în lung și-n lat, am ajuns la finalul acestei călătorii din Japonia. Am pornit în Tokyo, apoi am mers în Yokohama, Kamakura, Kyoto și încheiem în Nara. Fiecare loc ne-a oferit multe experiențe și amintiri, iar cel din urmă oraș a fost destinația perfectă pentru a încheia acest sejur. Aici ne-am dorit să ne relaxăm cât mai mult și să avem parte de puțin răsfăț, așa că ne-am cazat într-un hotel la 2 minute de stația de tren (Onyado Nono Nara Natural Hot Spring), unde am poposit două nopți. Atmosfera a fost superbă, o combinație de tradițional cu modern, iar locul în sine – foarte confortabil.

Partea noastră preferată a fost faptul că hotelul avea onsen (onsen este un izvor termal japonez, dar termenul poate include și toate facilitățile de baie și hanurile tradiționale situate frecvent în jurul izvorului termal), iar acolo am simțit că renaștem. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această tradiție japoneză, un onsen este separat pe sexe și intrarea se face complet nud, nu în costum de baie. Deci, din motive evidente, nu am putut să fac poze, dar am să atașez câteva fotografii de pe site-ul lor pentru a vă face o idee cum arată. La început, recunosc că m-am simțit puțin stânjenită să umblu complet dezbrăcată printre alte tinere și doamne japoneze, dar dezinvoltura lor m-a făcut rapid să mă simt confortabilă și așa m-am putut relaxa pe deplin. Am purtat și câteva conversații scurte cu niște doamne în timp ce ne îmbăiam în apa fierbinte, a fost drăguț. Karl, pe de altă parte, mi-a zis că de fiecare dată când a mers, nu prea erau bărbați în zonă, deci nu a avut vreun sentiment de stinghereală. Acum că ne-am reîntors acasă, onsen este unul dintre lucrurile din Japonia care ne lipsesc foarte mult.

Pe lângă relaxarea de la hotel, bineînțeles că am colindat și prin oraș, iar atracția principală din Nara sunt căprioarele din parc. Sunt drăgălașe, prietenoase, se plimbă libere după bunul plac și se înclină asemeni oamenilor. E fascinant! În parc se vând niște biscuiți speciali pentru ele și sunt foarte năzdrăvane când ochesc biscuiții. Unele te aleargă până obțin cel puțin unul de la tine, altele își înclină respectuos capul și așteaptă răsplata. A fost o aventură pe cinste!

Foarte mult ne-a plăcut și Grădina Isuien, o oază magică de liniște din perioada Edo, cu iazuri, câteva căsuțe în stil tradițional și mușchi verde și bogat pe cărări. Iar intrarea este gratuită pentru turiștii și studenții străini! Trebuie doar să aveți o carte de identitate/pașaport cu voi. Noi ne-am bucurat de privilegiu și de priveliști cu mult entuziasm.

Serile s-au scurs plăcut în timp ce am explorat pagode, altare și temple, fără mulțimi de turiști prin zonă, precum și lacul Sarusawa, care oferă o priveliște romantică în negura nopții.

Alte activități pe care le-am avut în Nara includ și mersul la Pachinko (sunt un fel de jocuri mecanice cu bile de metal). Amândurora ni s-a părut absurd cum pot astfel de jocuri să fie atât de populare în întreaga Japonie. Sunt oameni care petrec ore bune acolo, dacă nu zile întregi jucându-se cu niște biluțe și cheltuind foarte mulți bani. Rămâne un mister. Dar aș dori să închei postarea cu restaurantul meu preferat din Nara: Ichizoku. După ce am mâncat acolo o dată, am ținut neapărat să ne reîntoarcem și să luăm o ultimă masă. Pur și simplu gustul tocăniței de vită m-a fermecat! La fel și setul cu somon. Dar ca să fie și Karl fericit, am mai mers încă o dată și la CoCo ICHIBANYA, restaurantul nostru favorit de curry din Japonia. Am mâncat curry de la ei probabil de 5 ori în toată excuria și tot îi ducem dorul.

Vă mulțumim că ne-ați fost alături până aici și vă aștept cu noi aventuri din alte colțuri ale lumii. 🙂

11 thoughts on “Nara – onsen și căprioare

    1. Pe mine tocmai aceste diferențe culturale m-au fascinat foarte mult încă de când eram mică și mi-am dorit să studiez limba și să vizitez țara pentru a le înțelege mai bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »