Milky Oolong

După ce am citit multe lucruri despre ceaiul Oolong (cunoscut şi sub numele de Wu Long), un ceai cu o vastă istorie în spate, am decis că este timpul să îl încerc şi eu. Ceainăria la care am mers avea două variante – cea clasică şi Milky Oolong. Am mirosit uşor frunzuliţele, iar cel din urmă m-a fermecat cu parfumul său dulce, delicat. L-am ales, deci, pe acela. Milky Oolong se spune a fi un ceai cu adevărat special.

Picture 120

“Considerat o raritate, este produs  manual, printr-un proces inedit: imediat după ofilire frunzele încă umede sunt încălzite pentru scurt timp în aburi de lapte, care conservă culoarea olive a frunzelor şi produce aroma şi gustul distincte, cremoase. Frunzele sunt apoi rulate şi uscate, rezultatul fiind un ceai semi-fermentat, situat undeva între ceaiul negru şi cel verde. Cu un caracter mătăsos şi molatic, Milky Oolong este unul din ceaiurile de încercat neapărat.”

_DSC0052

În urma primei experienţe am putut distinge un gust fin cu o notă dulce discretă. Un lucru care m-a încântat a fost posibilitatea de a reutiliza o infuzie, aroma fiind aceeaşi. După ce m-am bucurat de acest ceai uşor în mai multe rânduri, am ajuns şi la concluzia că oferă o dispoziţie de seninătate şi calm. De asemenea, chiar şi efecte benefice pentru sistemul digestiv. De altfel, acest ceai este considerat ca având proprietăţi deosebite în ce priveşte detoxifierea organismului, accelerând metabolismul, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte funcţia mentală, previne respiraţia neplăcută, consolidează dinţii şi previne cariile dentare, contribuie la protecţia împotriva petelor pielii şi a ridurilor, luptă împotriva cancerului, previne osteoporoza, elimină stresul şi este chiar un bun adjuvant în tratamentul diabetului de tip 2. Este cu adevărat o băutură miraculoasă, nu-i aşa? Să nu uităm însă că acesta conţine şi cafeină şi nu se recomandă consumul excesiv, dar poate fi un bun înlocuitor pentru cafea.

Picture 119

*orhidee în ceaşca mea cu ceai*

10 thoughts on “Milky Oolong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »