Kamakura – aventură cu peripeții

Kamakura – orașul din Japonia în care mi-a fost furată înghețata din mână de o pasăre răpitoare. Am trăit-o și pe asta! Hai să încep totuși cu începutul. După ce am explorat Tokyo și Yokohama, următoarea destinație pentru două zile a fost Kamakura, un orășel foarte liniștit, perfect pentru o escapadă frumoasă, departe de zgârie nori, corporatiști și agitație. Ne-am cazat într-un guest house unde am fost primiți cu multă ospitalitate de proprietari și cățelul lor foarte răsfățat, ne-am schimbat și am ieșit la plimbare pe o plajă din apropiere,Yuigahama Beach (由比ヶ浜海岸). După ce am adunat scoici, ne-am jucat prin apă și am cercetat alegele puse la uscat pe țărm, am mers să luăm niște înghețată să ne răcorim. Ei, și ce să vezi, n-am apucat să iau decât două înghițituri că o pasăre de pradă s-a repezit la mine, mi-a înfășcat înghețata și dusă a fost. Karl s-a prăpădit de râs, a zis că a fost unul din cele mai amuzante momente la care a fost vreodată martor, apoi a împărțit înghețata lui cu mine ca să-mi treacă supărarea.

Am continuat la pas, până am ajuns din întâmplare la un templu cu mulți cireși înfloriți, Tenshōzan Renge-in Kōmyō-ji (天照山蓮華院光明寺). A fost superb! Am zăbovit ceva acolo să admirăm, iar un bătrânel japonez ne-a abordat și a spus că și-ar dori să ne facă poze. Pentru el, locul acesta părea a fi ca o a doua casă, vizita acea grădină aproape în fiecare zi și, echipat cu o cameră performantă, trepied și tot ce avea nevoie, capta momente în acel „acasă” al său mereu. Apusul ne-a prins acolo cu un soare delicios ca o portocală. În acea clipă am știut că trebuia să las aparatul foto deoparte, ne-am strâns într-o îmbrățișare și ne-am topit în acel moment. Ne-am continuat plimbarea, am mai făcut o oprire pe plajă, iar apoi am luat cina într-un local cu atmosferă foarte relaxantă.

Următoarea zi ne-am cazat într-un alt cartier pentru a fi mai aproape de anumite obiective turistice și, pentru că am avut răgaz să ne reîncărcăm bateriile în ziua precedentă, ziua aceasta a fost mai încărcată cu activități.

Am mers la Hasedera (長 谷 寺), un templu renumit pentru statuia lui Kannon, zeița milei. Dar nu a fost doar atât – arborii de sakura, eleșteele cu pești koi, micile cascade, statuile de diferite mărimi, cu zei și zeițe ascunse în fiecare colțișor din grădina templului, varietatea florilor care explodează în culori și sunetul apei care se scurge în depărtare – toate acestea oferă un cadru perfect care te aduc mai aproape de natură și creează un sentiment de respect și adâncă recunoștință.

Am continuat cu The Great Buddha of Kamakura (鎌倉大仏, Kamakura Daibutsu), una dintre cele mai fascinante atracții istorice din Japonia. Marele Buddha din Kamakura este o monumentală statuie de bronz în aer liber înfățișându-l pe Marele Buddha în poziția de lotus, cu mâinile împreunate formând gestul meditației.

Un alt templu cu o grădină spectaculoasă, de data aceasta cu bambuși, a fost Hōkoku-ji (報国寺). Cred că acesta a fost locul meu preferat în Kamakura. Pe măsura ce înaintam pe potecile pietruite, simțeam cum mi se schimbă energia. Liniștea, verdele crud, vibrația care plutea în aer, totul m-a relaxat foarte mult și mi-a dat o stare de bine.

După o pauză fantastică de dulce, a urmat ultimul obiectiv de pe listă, Tsurugaoka Hachimangū (鶴岡八幡宮), cel mai important altar Shintō din Kamakura și dedicat zeului Hachiman. Se spune că altarele Shintō consacră un kami, un spirit pentru care cuvântul “Dumnezeu” în sens occidental nu se potrivește deloc. De obicei, kami are de a face cu natura locală și ar putea fi atât de vagă încât să fie spiritul unei priveliști, a unei cascade sau a sunetului unui pârâu. Dar Hachiman este foarte diferit. Hachiman este divinitatea războinicilor, combinând elemente atât din Shintō, cât și din budism. Este, cu siguranță, un loc plin de istorie, demn de o vizită.

Aventura noastră în Kamakura s-a încheiat cu o cină extraordinară la un restaurant de sushi. Acolo am scos la iveală ceea ce japonezii numesc 別腹 (betsu bara), adică un stomac separat. Nici mie nu mi-a venit să cred cât de mult am putut mânca, mai ales că în general nu prea pot mânca eu cine știe ce. Am devorat un bol mare de supă, tempura și sushi cât a cuprins. Ba chiar am comandat vreo două porții în plus de sushi :))) Nu vă lăsați păcăliți de poze, acolo era doar începutul.

Așadar, cu inimă plină de bucurie și un stomac satisfăcut peste măsură, ne-am întors la cazare, ne-am odihnit, iar următoarea zi am pornit din nou într-o nouă aventură…Kyoto! Ne auzim de acolo 🙂 Pe data viitoare!

Muntele Fuji văzut în drum spre Kyoto

18 thoughts on “Kamakura – aventură cu peripeții

 1. Japonia este o țară frumoasă, văd că ai vizitat o grămadă de locuri superbe.
  Îmi place tare mult acea grădină cu bambuși. Sper să ajung și eu în Japonia ❤

 2. Superb e putin spus. Cred că cina cu sushi a fost delicioasă. Cât despre stomacul separat, obisnuiam sa spun si eu asta cand venea vorba de dulciuri 😀

 3. Minunată locație! Pozele sunt absolut superbe, iar cu mâncarea aceea îmi faci mare poftă. Abia aștept următorul articol.

 4. florile de cires sunt de-a dreptul wow, tocmai de aceea mi le-am si tatuat pe umar. as da orice sa ajung in japonia pentru ele…si pentru mancarea lor! sushiiiiiiii!

 5. În Japonia își dorește sotul meu foarte mult să ajungem, sper să avem ocazia în viitorul apropriat.
  Momentan, prin intermediul pozelor am călătorit alături de tine.

 6. Ah, Japonia!!!
  Este un vis, la propriu si la figurat!
  Visez sa ajung si eu macar o data in viata asta! Cine stie, poate se va implini, pentru ca eu cred in “niciodata sa nu spui ‘niciodata”!
  Este o tara minunata, cu o civilizatie extraordinara si frumusete de nedescris in cuvinte.
  Felicitari!

 7. Wow! Arata minunat toate locurile pe care le-ați vizitat! Sa aveți parte de cât mai multe experiențe de acest gen! 🙂

 8. Pe bune? Ai rămas fără înghețată? Cred ca v-ați amuzat copios atunci. 😂 Sper ca la anul voi ajunge și eu în Seoul, apoi in Tokyo. Sunt de foarte mult timp pe wishlist-ul meu, iar după ce am citit peripețiile voastre și am văzut pozele astea superbe, as vrea ajung acolo chiar în clipa asta 💖😍✌

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »