Îngrijirea pielii

Dorinţa de a fi plăcuţi din punct de vedere fizic nu e o preocupare superficială, ci o chestiune de respect, atâta timp cât păstrăm limitele normalităţii şi nu ne îndreptăm spre ridicol. Frumuseţea fizică se bazează mult pe sănătate şi pe încrederea în sine. Să străluceşti mai întâi din interior. Cu un chip zâmbitor şi un corp radiant, ne putem simţi bine oriunde. Frumuseţea se arată în catifelarea şi elasticitatea pielii, în silueta zveltă, în delicateţea gesturilor, în fluiditatea mişcărilor şi demnitatea atitudinilor; acestea ne fac trupul plăcut privirii. În cazul pielii, puţin înseamnă mai mult. Ca regulă generală, ce este bun pentru organism, este bun şi pentru piele: uleiul de măsline / avocado / migdale dulci / sâmburi de struguri etc. Pelicula protectoare devine îmbibată de praf şi alte impurităţi, deci are nevoie să respire. O baie cu efecte afrodiziace este un adevărat răsfăţ. Virtuţile băii îşi spun mereu cuvântul şi este absolut necesară zilnic. Băile stimulează metabolismul şi destind muşchii încordaţi. În Japonia şi Coreea puţini sunt cei care merg la culcare fără să fi îndeplinit acest ritual. Iată, probabil, motivul pentru care aceste popoare deţin o sănătate de fier. Adesea adaug în apă câteva picături de ulei esenţial (portocale, lavandă) şi las să îşi facă efectul liniştitor. După aceea, pielea are nevoie de hidratare. Încerc pe cât posibil să evit cosmeticele din comerţ pline de chimicale în favoarea celor naturale, certificate bio, sau îmi prepar chiar eu acasă diverse scruburi, măşti şi loţiuni.

Pentru ten, cel mai bun remediu de dimineaţă este apa rece, fără săpun. Japonezele îşi tapotează faţa de ~150 de ori pentru a stimula circulaţia sângelui, iar rezultatele sunt vizibile. Ceaiul verde aplicat sub formă de loţiune protejează pielea datorită uleiurilor sale naturale, fără a bloca însă porii. Iată câteva măşti pentru ten care, în cazul meu, au dat rezultate:

DSC_0304

 • mască antistres
 • Amestecaţi 3 linguri branză de vaci cu o mână de pătrunjel proaspăt tocat fin. Se aplică pe faţă şi se menţine 30 de minute. Se spală faţa apoi cu apă călduţă.
 • mască revitalizantă
 • Un strat subţire de miere de albine aplicat timp de 10 minute pe faţa curată revitalizează pielea.
 • Acelaşi lucru este valabil pentru morcovii raşi mărunt.
 • laptele fierbinte tonifică pielea feţei
 • Vă puteţi împrospăta imediat tenul obosit dacă aplicaţi comprese cu lapte foarte cald. Lăsaţi-l să acţioneze 10 minute, apoi clătiţi-vă faţa cu apă călduţă. Practicaţi această metodă zilnic, timp de 3 săptămâni, şi veţi fi impresionaţi de rezultat.
 • ten catifelat
 • Faceţi o pastă din iaurt şi făină, apoi masaţi-vă tenul cu ea. Mai lăsaţi-o să acţioneze 10-15 minute şi clătiţi cu apă rece.
 • un chip minunat, dimineaţa
 • Stropiţi o bucată de vată cu suc de lămâie şi ştergeţi-vă pielea înainte de culcare. Sucul de lămâie scoate afară murdăria din pori şi dimineaţa o să vă treziţi cu un ten frumos.
 • cearcănele sau pungile de sub ochi
 • Pot fi atenuate prin aplicarea pe pleoape a unor comprese călduţe, îmbibate în infuzie din petale de trandafir sau flori de tei.
 • De asemenea, sucul de morcovi, gulii sau ţelină reprezintă un remediu potrivit în îndepărtarea acestui inconvenient.
 • o mască sănătoasă şi simplă
 • O lingură iaurt şi o lingură miere se amestecă şi se aplică pe faţa curată. Se lasă 10 minute să se usuce. Se îndepărtează cu un tifon curat sau un tampon de vată umedă.

Calitatea pielii depinde de elasticitatea ei. Pentru a fi netedă, trebuie doar curăţată şi hrănită. Aşadar, produsele de îngrijire ar trebui selectate cu atenţie. Mai departe, nu uitaţi de stilul de viaţă pe care îl alegeţi. Fiţi cumpătaţi în alegerea alimentaţiei. Corpul vă va fi recunoscător dacă nu îl intoxicaţi cu tutun, alcool, grăsimi, băuturi carbogazoase. Trăiţi frumos şi simplu, cu puţin, dar de calitate.

2 thoughts on “Îngrijirea pielii

 1. Nice life grooming as time passed…!and very well organized your site and picture are very beautiful and high density.
  You are always admire me live in thoughts whenever blogging… 😉
  Stay happy and blessed where ever you are..!
  Tahir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »