Infinitea

Aburul se condensase, moale ca o catifea, sub privirile mele scăldate în apa fierbinte. Se auzea ca prin vis cântecul răsunător al fiecărei picături căzând în ceaşcă, mirosul delicat mângâindu-mi blând nările. Un loc mult căutat pentru sufletul meu spre care se îndrumă lumini haşurate în umbre, polarizându-se într-o ceaşcă de ceai. E momentul de linişte în care se consacră lumea dintre etern şi efemer.

SAMSUNG CSC Infinitea a fost unul dintre locurile în care am păşit cu emoţie. Nu ştiam cum avea să mă întâmpine. Am urcat scările timid şi iată-mă într-o mică oază îmbrăcată atâta de frumos, desprinsă parcă din poveştile bunicii.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCM-am cuibărit într-un fotoliu şi am răsfoit de nenumărate de ori paginile meniului. Erau aşa multe variante încât mă întrebam: “Hmm, aş putea oare să iau şi asta, şi asta, ooh, sau asta!” În cele din urmă, m-am hotărât asupra ceaiului japonez bancha.

uuDespre acest ceai aveam să aflu mai târziu că este ceaiul obişnuit al populaţiei nipone rurale de la munte, fiind înlocuit de Sencha în perioada Edo. Bancha semnifică in limba japoneza uşor, lejer. Astfel l-am şi simţit. Fiecare înghiţitură se sublima într-o mlădioasă contemplaţie.

SAMSUNG CSC

Când toate sonorităţile dimprejurul tău se dilată, se strecoară un sentiment împăciuitor de implinire. E interesant cum prin ceva atât de simplu îţi trasezi existenţa pe alte zări, iar taina aceasta se află în apa străvezie cu arome nedesluşite .

7 thoughts on “Infinitea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »