Descoperim România împreună – Bucovina

De foarte multă vreme îmi doream să ajung în Bucovina și să descopăr acel colț de țară unde auzisem că tradițiile sunt încă vii, ca pe vremuri, iar oamenii buni și cu vorba dulce. Așa că am plănuit o mică escapadă  pentru un weekend în Sadova. Pentru cei care s-au uitat la „Vacanța Mare”, sigur numele de Sadova sună familiar, acesta fiind locul unde se petrecea acțiunea din emisiune. Iar pentru cei care încă nu au auzit de Sadova, acesta este un sat în județul Suceava cu o populație de doar aproximativ 2500 de locuitori. Știam de obiectivele turistice mult mai importante din Bucovina, dar, de data acesta, am vrut mai degrabă să observ viața oamenilor mai simpli de acolo care nu intră prea des în contact cu vizitatorii. După un drum de aproape 4 ore cu mașina din Cluj-Napoca, am ajuns la casa unde ne-am rezervat vacanța. Gazda noastră a fost minunată, bucatele pregătite atât la micul dejun, cât și la cină, au fost delicioase și mai mult decât îndestulătoare, iar curtea – un loc perfect de relaxare cu multe flori și decorațiuni. Cel mai mult ne-a plăcut priveliștea de pe balcon, n-am mai fi plecat de acolo. Am explorat zona cu munți falnici și aer curat, dar și Lacul Iezer, care se spune că este singurul lac din Obcinele Bucovinei. Una peste alta, a fost o experiență frumoasă și relaxantă cu peisaje de poveste.

7 thoughts on “Descoperim România împreună – Bucovina

  1. Daca stiam ca vii atat de aproape de mine poate ne vedeam si noi la Vatra Dornei, data viitoare cand mai treci prin zona poate dai un semn 🙂

  2. Minunate locuri iar eu cred ca au si o incarcatura energetica extraordinar de buna!
    Abia astept sa fac o nouă călătorie in acea zona.

  3. Astfel de locuri caut și eu pentru vacantele mele, ma bucur ca am citit articolul tău. Am trecut Sadova pe lista mea de locuri unde trebuie neaparat sa ajung in acest an. Mulțumesc pentru pont!

  4. Avem o tara frumoasa. Pacat ca este scumpa si uneori ca sa ajungi in locurile frumoase trebuie sa treci pe la niste bitorui sau angajati ce nu se poarta prea frumos.
    Ma bucur sa vad ca te-ai simtit bine. Plimbati-va cat mai mult.

  5. Anul acesta am fost si eu in Bucovina. am vizitat asa de multe locuri frumoase! Abia astept sa scriu pe blog despre ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »