Cum am pierdut avionul și excursia din Beauvais

După 3 zile îmbătați cu fericire pe străzile Parisului, Universul a decis că încă nu-i momentul să plecăm din Franța, ci să mai rămânem nițel și să explorăm o altă latură a sa. Asta ca să sune așa, mai frumos. În realitate, am uitat să ne facem check-inul online și am ajuns prea târziu la aeroport ca să îl facem acolo. La aeroport, se poate face cu cel puțin 40 de minute înainte de zbor, iar noi am ajuns cu 30 de minute înainte. Ca să vezi! Eu eram panicată, făceam pași prin sala de așteptare storcându-mi creierii pentru o soluție, iar Karl era cât se poate de relaxat, că doar el e campion la pierdut avioane. :)) Am văzut cum ne pleacă avionul și următorul era doar a doua zi. Era încă dimineață devreme, dar ca să ne întoarcem în Paris trebuia să luăm din nou un autobuz pentru o oră și jumătate, rămăseserăm și cam Lefteri Popescu, că de, ne-a plăcut să trăim pe picior mare, iar ca să rămânem în aeroport o zi și o noapte nu suna prea bine. Așa că ne-am luat frumușel bagajele și am pornit spre cel mai apropiat orășel din apropierea aeroportului, care îi poartă și numele, Beauvais. Am ajuns rapid cu un autobuz și am simțit imediat că era deja altceva decât Paris. Micuț, liniștit și fără prea mulți turiști. Ne-am cazat la un hotel, am mâncat și am luat-o la pas să explorăm. La o primă impresie, părea că nu e aproape nimic de văzut sau de făcut acolo, nici informațiile de pe internet nu erau îndestulătoare, dar noi am fost optimiști și răbdători, iar în cele din urmă, chiar am descoperit locuri frumoase și lucruri interesante. Să fiu sinceră, cel mai mult m-a atras arhitectura și aerul medieval pe care îl emanau casele. Doar plimbându-mă printre ele, simțeam că parcă eram într-o scenă de film cu domnițe și cavaleri.

Am început cu Musée départemental de l’Oise, muzeul în stil renascentist cu decor gotic găzduind în principal picturi, lucrări decorative și ceramică, dar și expoziții temporare dedicate unor artiști contemporani sau mișcări artistice specifice, prelegeri de scenarii și ateliere de lucru pentru copii.

Iar la numai câțiva pași de muzeu, se afla și Catedrala Beauvais în stil gotic, așa că am trecut și pe acolo.

Am reușit să găsim în zonă un părculeț drăguț (dacă ajungeți și voi cumva pe acolo din cine știe ce întâmplare și aveți mai mult timp la dispoziție, sunt niște parcuri de distracții și grădini chiar faine la câțiva km de Beauvais precum Parc Saint Paul și Parc Marcel Dassault), dar noi am fost prea obosiți și ne-am mulțumit cu parcul acesta aproape de centrul orașului.

Apoi ne-am continuat drumul, am mai colindat străzile și am ajuns la un deal cu multe scări (stil Cetățuia din Cluj), de unde am văzut panorama orașului, dar de unde ne-am putut bucura și de o drumeție printr-o mică pădure. Mi-a plăcut liniștea regăsită aici.

După atâta umblat, am decis să ne întoarcem în oraș și să luăm cina. Începea să se lase seara și cerul se învelea cu nuanțe delicate de violet și portocaliu. Am mâncat pe săturate și ne-am odihnit bine, iar a doua zi eram în avion spre Cluj. Așa am reușit să transformăm dintr-un eșec o altă aventură minunată. Nu uitați, orice ar fi, chiar și într-o situație în care lucrurile merg prost, nu vă învinovățiți pentru acea greșeală, oricum nu puteți da timpul înapoi, ci învățați din ea, apoi mergeți înainte cu zâmbetul pe buze. Dacă aveți o gândire pozitivă, puteți să faceți mai bine față provocărilor pe care vi le pregătește viața. 🙂

One thought on “Cum am pierdut avionul și excursia din Beauvais

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »