Ceai negru cu aromă de Irish Cream

Ah, ce parfum îmi invadează bucătăria când prepar acest ceai! Irish Cream a fost ceva inedit pentru mine, o provocare. Nu am gustat în viaţa mea whisky, cred că am dat de urmele lui numai prin prăjituri şi bomboane. Dar, crema de whisky într-un ceai suna chiar tentant. Şi dacă ar fi să fac o asociere a gustului, aş spune că aduce cu cel de caramele pe care le mâncam când eram mai micuţă, pătrate şi împachetate în hârtiuţă crem, mereu pe vitrina chioşcului de lângă şcoală.

Ceaiul negru îmi place mult, e uşor şi liniştitor şi, de asemenea, un bun înlocuitor pentru cafeaua pe care nu o tolerez. Bucăţelele de ciocolată aduc  în plus un strop savuros de dulceaţă. Am încercat şi varianta englezească cu lapte şi puţină miere: bun, foarte bun! Totuşi, rămân la cea originală în care pot simţi foarte clar aroma ceaiului. Şi iată că mi-am găsit un nou tovarăş pentru dimineţile timpurii de şcoală.

SAMSUNG CSC

3 thoughts on “Ceai negru cu aromă de Irish Cream

  1. Foarte bine sună acest ceai, dar eu cred că aș prefera mai degrabă varianta cu lapte și miere. În general beau ceaiul negru cu lapte, mi se pare că astfel se transformă într-un…desert :)!

    1. Într-adevăr. Însă, simplu îi poţi simţi gustul de whisky ceva mai pronunţat. Cred că fiercare experienţă cu ceaiul este până la urmă o aventură. Dacă îl laşi la infuzat mai mult, aroma e mai tare, mai puţintel – mai blândă, cu sau fără miere, condimente adiţionale; unele persoane adaugă rom sau ghimbir. În orice caz, trebuie să găsim combinaţiile care ne încântă pe noi cel mai mult. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »