Primele mele brioşe! Proaspăt scoase din cuptor, aburinde, lăsând în aer o mireasmă dulceagă de zmeură. Sunt foarte încântată! M-am trezit în viul dimineţii să le pregătesc pentru micul dejun şi în timp ce fremătam emoţionată în bucătăria pe jumătate adormită, mă gândeam dacă or să-mi iasă, să nu fac greşeli adăugând câteva grame în plus de făină, că apoi nu mai erau pufoase ori, să fie dimensiunea ouălor egală. Haha, tot soiul de temeri. Dar, uite-mă ţinând în mână prima tavă cu brioşe. Faţa mea vorbeşte.
Pentru începătorii ca mine, veţi vedea, e floare la ureche!
- please scroll down for English
Ingrediente:
~pentru 12 brioşe~
• 3 ouă
• o lingură esenţă de vanilie
• 150 g zahăr
• 100 ml ulei
• 100 ml lapte călduţ
• 200 g făină
• 1 plic praf de copt
• 1 vârf cuţit de sare
• zmeură
Preparare:
- Ouăle se mixează împreună cu zahărul timp de câteva minute, după care se pune esenţa de vanilie.
- Se adaugă treptat laptele călduţ şi uleiul şi se mixează.
- Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se cern peste compoziţia obţinută.
- Se adaugă la final sarea.
- Se ung formele de brioşe cu un şerveţel înmuiat în ulei, apoi se tapetează cu făină.
- Mai departe, procedeul este foarte simplu: o lingură de aluat → zmeură→o lingură de aluat→zmeură→în cuptor.
7. Când sunt gata, le scoatem şi le punem pe un prosop unde le vom lăsa la racit.
Sunt mi-nu-na-te!
My first muffins! Fresh out of the oven, steaming, leaving in the air a sweetish aroma of raspberries. I’m very pleased! I woke up early in the morning to prepare them for breakfast and while I was rustling excited in the kitchen half asleep, I was wondering if I succeed, trying to avoid the mistakes as adding a few extra grams of flour, then the muffins will not be fluffy or choosing the eggs with an equal size. Haha, all sorts of fears. But here I am holding the first tray of muffins. My face speaks.
For beginners like me, you’ll see, it’s a piece of cake!
Ingredients:
~ for 12 muffins ~
• 3 eggs
• a teaspoon vanilla extract
• 150 g sugar
• 100 ml oil
• 100 ml warm milk
• 200 g flour
• 1 sachet baking powder
• 1 pinch of salt
• raspberry
Preparation:
- Mix the eggs with sugar for some minutes, then add the vanilla extract.
- Gradually add the warm milk and oil.
- Mix the flour with baking powder, then sift over the composition obtained.
- Salt is added at the end.
- Grease the muffins tray with a napkin soaked in oil, then coat with flour.
- After all these, the process is very simple: a spoon of dough → raspberry→ a spoon of dough → raspberry→ in the oven.
- When they are done, take them out and let to cool.
They are simply wonderful!
Am înghițit în sec. Excepțional ceea ce văd și convinsă că-s foarte gustoase. Felicitări!!! 🙂
Cu siguranţă! Mersi mult! 🙂
Wonderful muffins, and your first which is even better. In college, I actually use to cook muffins as they were snacks I could take anywhere…although they certainly did not look as good as those raspberry muffins of your 🙂
Thank you so much, Dalo! Well, your mother was probably proud of you, there are no many teenage boys who cook. 😀
Yeah, I certainly did not tell many people I cooked (ha, ha)…but when I did it always surprised them. My Mom loved to baked (and is an excellent cook) and her teaching me how to make zucchini bread/banana bread/muffins was the best gift as I went off to college.
Have a great weekend.
That sounds great! 😀
Enjoy your weekend, too!
These look amazing! I can’t wait to try them. Thank you for sharing this recipe!
Thank you!! ^_^ I hope you’ll be delighted!
Genial! Îţi ador blog’ul este absolut minunat !
Multumesc frumos! Ma bucur mult sa aud asta! : )
Beautiful!
Thank you! ^_^
God, these look soooo good!!
Wow!! I’m very impressed and now hungry. This is a bittersweet moment for me 🙁
I propose you to give them a try, a small muffin is always welcome! 😀