Amestec de ceai verde, ceai alb, bucăţi de fructe şi iasomie

Fiecare nouă ceaşcă de ceai are propria individualitate, e rezultatul unei armonii irepetabile între apă şi foc, întruchipează o tradiţie unică, are o poveste de spus, care e numai şi numai a ei, şi e menită să conţină frumuseţea pură.

Okakuro Kakuzo

Dimineţile surii întâmpinate cu licoarea desfătătoare din plante nasc în noi un alt suflet în care se rostogolesc rafinamentul, dragostea, liniştea, speranţa şi pacea. Deschidem larg ferestrele inimii şi aerisim, facem loc farmecului. Ascultăm clocotul apei din ibric venit ca un ecou îndepărtat şi presărăm frunzele uscate. Par a fi lipsite de viaţă, dar în apa fierbine le privim cum renasc. Acesta este semnul eternităţii.

Picture 018

Nu te teme de clipă! Aşa cântă glasul eternităţii!

citat din Rabindranath Tagore

Ceaiul de azi se numeşte Eternal Life. Cât de frumos, nu-i aşa? Este o combinaţie delicată de ceai verde China Sencha, Ming Mee, ceai alb, ceai verde Gunpowder, rădăcină de Ginseng, ceai verde China Wu Lu, arome, flori de iasomie, bucăţi de coacăze roşii şi negre, albăstrele şi bucăţi de caise. Acest ceai nu promite o viaţă veşnică ci, mai degrabă, câteva momente de puritate cât o veşnicie. Am simţit gusturi distincte de câte ori l-am preparat în funcţie de cantitatea de apă şi ceai folosită sau repetarea infuziei cu aceleaşi frunze. Pesemne ascunde multe mistere şi arome fine. Nu mă tem de clipă. Mă aşez cuminte, încuviinţez cu o mişcare uşoară şi glasul eternităţii se strecoară în interiorul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »