10 sfaturi pentru zile fericite

Prezentul este singurul moment sigur. Asta ne determină să ne concetrăm asupra lucrurilor importante. Timpul nostru este limitat şi irosim atât de multe ore fără să ne bucurăm cum trebuie de el. A-ţi trăi din plin viaţa se referă la mai mult decat la trăirea bucuriei de moment. Ea se referă la recunoaşterea faptului că, în interiorul nostru, avem foarte multe de oferit, ceea ce face ca viaţa să fie cu adevărat specială. Ne putem arăta recunoştinţa, grija şi afecţiunea mai des, să fim mai iertători, să ne îmbrăţişăm cu mai mult entuziasm, să zâmbim sincer, să ne iubim unii pe alţii mult mai profund, să ne împărtăşim spontan sentimentele, să trăim sănătos şi frumos.

Ei bine, fiecare zi trebuie văzută ca o binecuvântare, un prilej de bucurie. Evită să-ţi mai iroseşti timpul inutil sau cu îndeletniciri lipsite de sens.

1. Începe ziua cum se cuvine

…cu un mic dejun sănătos. Corpul tău va fi pregătit pentru activităţile ce urmează şi vei avea energie. Include fibre din cereale sau pâine şi fructe. Dar înainte de toate, paharul magic cu apă. De asemenea, stabileşte un plan care se concentrează pe ceea ce e important pentru tine.

2. Focalizează-ţi atenţia mai întâi asupra lucrurilor cu o însemnătate mare

…precum viitorul tău, cariera, familia, sănătatea etc. Ţi-ai stabilit câteva obiective? Bun! Lucrează pentru ele, implică-te, vei fi mai aproape de reuşită acordând interes sporit.

3. Mişcă-ţi corpul

…ori de câte ori ai ocazia. Fă plimbări, jogging, gimnastică, dansează, joacă-te, dă cu aspiratorul, udă florile, mergi la magazin. Pe melodii ritmate sau alături de cineva n-o să te plictiseşti prea uşor.

4. Include gustări sănătoase şi apă de băut

…pentru energie. De-a lungul zilei alimentează-ţi corpul cu gustări precum fructe proaspete, nuci şi seminţe, smoothies, legume. Acestea reprezintă surse importante de fibre, minerale şi vitamine foarte necesare organismului. Nu uita să consumi multă apă pentru o digestie corectă şi pentru a ajuta organismul să elimine toxinele acumulate.

5. Păstrează ordine în jurul tău

…dacă vrei să fii mereu lucid şi să ai o gândire pozitivă. Mediul are o mare influenţă asupra felului în care te simţi. Dezordinea dintr-o cameră îţi poate da bătăi de cap; devii copleşit/nervos/plictisit/lipsit de energie. Înarmează-te cu un sac de reciclare, scapă de mormanele de hârtii şi ambalaje, împachetează hainele curate, şterge praful ş.a.m.d. După aceea, vei putea întreţine zilnic acordând numai câteva minute. Într-un mediu liniştit şi ordonat te vei simţi grozav!

6. Opreşte-te din ceea ce faci

…pentru câteva clipe. Ieşi din fluxul acelei activităţi care te-a ţinut o vreme ocupat. Nici nu e nevoie de prea mult, un minut e de ajuns. Închide ochii, respiră adânc pe nas, apoi expiră pe gură. Eliberează-te de stresul acumulat.

Photo source: Flickr

7. Zâmbeşte, râzi

…şi relaxează-te. Hohotele de râs reprezintă un bun medicament al naturii. Fă-ţi timp să zâmbeşti, e foarte vindecător. Vorbeşte cu un prieten amuzant, uită-te la clipuri hilare, karaoke şi dans când nu te vede nimeni.

8. Distrează-te

…practicând lucrurile care te fac fericit. Felul în care te simţi emoţional se conectează la felul în care te simţi fizic.

9. Fii recunoscător

…în fiecare zi. Reflectă asupra lucrurilor bune din viaţa ta. Aminteşte-ţi de oamenii minunaţi care ţi-au fost alături, ţi-au dăruit zâmbete, sprijin şi încredere. Sentimentul de recunoştinţă este mai prodund când oferi la rândul tău afecţiune.

10. Bucură-te de somnul de frumuseţe

…şi mâine ia-o de la capăt. Cand esti bine odihnit, totul în viaţa ta este mai ușor. Te simţi mai bine şi ai mai multă energie. Când nu dormi suficient e posibil să devii iritabil, să ai mai puţină răbdare sau probleme de concentrare. Înainte de culcare relaxează-te citind sau urmărind un serial, astfel încât să poţi obţine somnul perfect.

2 thoughts on “10 sfaturi pentru zile fericite

  1. Love this post and your blog!
    Also, I have a question.

    How did you get the “Translate” button in the right hand corner of your blog? I would love to use this for my own blog.
    Thank you so much!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »