Workshop culinar coreean

Cine mă cunoaște, știe că sunt de foarte multă vreme atrasă de partea asiatică. Și ce prilej mai bun să faci cunoștință cu o parte din cultura acelor țări dacă nu prin mâncare? Dar nu e bucuria și mai mare atunci când prepari chiar tu bucatele? Sigur că este. Eu, una, am fost foarte entuziasmată când am pregătit primul meu kimbap la un workshop culinar. 12250018_1619751394909025_5668128324885195382_n-horz-vertWorkshopul a fost organizat de Grupul de Voluntari pentru Promovarea Limbii și Culturii Coreene din Cluj-Napoca, în 3 sesiuni, 7-8 noiembrie la Taste of Asia. Kimbap este ceea ce am putea numi sushi coreean, diferit de cel japonez prin faptul că nu conține pește crud, nu se mănâncă cu wasabi, iar orezul nu este asezonat cu apă, oțet, sare și zahăr. De asemenea, varietatea ingredientelor folosite la kimbap este mai mare și alcătuiește o armonie vie de culori. 12227071_1619751098242388_3465461184657729930_nLa atelier ni s-au explicat câteva reguli de bază și astfel am realizat împreună, pas cu pas, ceva delicios. Ingredientele folosite au fost algele nori, orez, surimi, omletă, ardei roșu, morcov, șuncă, ridiche murată, castravete, spanac, rucola și sos de soia pentru servit la sfârșit. 12208341_1619749721575859_3266971579535163384_n-horzIar sosul, pe care eu l-am folosit până în momentul respectiv doar la anumite rețete precum tocănița, m-a surprins grozav! A dat kimbapului o savoare deosebită! Fiecare dintre noi a preparat câte două role, iar după ce am degustat, ce ne-a rămas am luat acasă la pachet. 12219485_1619751558242342_5210123921027782029_nTare mi-aș fi dorit să fi gustat și familia mea ce am făcut eu bun acolo, însă, fiind singură aici, ce pot spune, mai mult kimbap pentru mine! :)) Experiența a fost foarte drăguță și sper să am parte de mai multe asemenea pentru că, după cum probabil ați observat și voi, mâncarea nu doar că face oamenii fericiți, dar îi și unește 😀

© Fotografii realizate de Jessica Brenda și Laurențiu Petresc

12247830_1619736694910495_1401724826126457995_o12243391_1619736701577161_5708847759637909164_n12219371_1619737294910435_417021045150500151_n12265660_1619737398243758_1724950460552862742_o12244762_1619739601576871_3450473609611950499_o12208465_1619739668243531_3312416394369685832_n905662_1619737744910390_8026829632329803077_opage_DSC0281Kimbapul pregătit de mine ^__^

17 răspunsuri la “Workshop culinar coreean”

  1. I dont like sushi! But this workshop is very cool! Amazing job! 🙂

    Kisses my sweetie and have a nice day ❤
    http://www.abreapestana.com

  2. Simona spune:

    Pare foarte interesant kimbapul! 😀 Nu am apucat sa testez sushi pana acum (este pe „wishlistul” meu) si nu stiu 100% daca este pe placul meu (nu sunt fana a orezului) insa mi-ar placea sa testez atat sushi cat si kimbap. Probabil ca aceasta varianta coreana mi-ar placea mai mult intrucat nu contine peste crud. 😀
    Fain workshop-ul! Te-ai „indopat” bine de tot cu un preparat delicios! ^_^

    • Camelia spune:

      Hehe, să știi că da! 😀 Apropo, nici eu nu am încercat încă sushi, it’s on my wishlist as well, dar a fost tare fain și o ocazie bună să fac cunoștință cu ceva similar, iar alga nori a fost gustoasă (o fată de la workshop mi-a spus că i s-a părut foarte ciudată 😀 ), și ridichia murată..oh! super bună! Cred că ți-ar plăcea și ție, all in all, iar legat de partea cu orezul, se poate pregăti și cu mai puțin și mai mult din celelalte ingrediente. 🙂

      • Simona spune:

        Da, îmi dau seama că poți folosi ingredientele în ce cantități dorești. 😀 Sunt tare curioasă ce gust are alga nori. Eu am testat o dată niște alge pe care le-am fiert și mai apoi am făcut o salată din ele. Mi s-au părut ok la gust dar puțin cam gumoase pentru gustul meu. Nu aș fi mâncat prea multe. :)) Sună bine ridichia murată!!! Am mai găsit pe net recent persoane care o lăudau. ^_^

        • Camelia spune:

          Cumva alge wakame? 😀 De acelea am încercat și eu într-o salată cu somon/surimi, morcov și nu mai știu ce era pe acolo, oricum, cumpărată din Billa. A fost bună, însă nu am putut mânca prea mult căci era foarte sățioasă.

          • Simona spune:

            Nu mai știu cum se numeau și nici de unde le-am luat. Probabil dintr-un magazin bio le înhățasem. 😀 Acum am văzut alge în multe magazine, nu mai sunt o noutate așa mare. Știu că eram uimită de detaliile de pe spate, detalii legate de mineralele pe care le conțin și de beneficiile lor. Păcat că nu le-am testat mai des/nu m-au atras în mod special. 🙂 Poate le voi mai încerca cu altă ocazie.

  3. Great introduction and photos to this culture ~ and I bet not only was it a great experience but quite tasty as well. Enjoy your week!

  4. Elizabeth Lee spune:

    I grew up eating lots of kimbap. 🙂 Looks like a great time!

    Love, Liz
    stylewich.com

  5. annie lee spune:

    kimbap! hahaha one of my fave food! i’m yet to try to make one myself tho 😛 how did it taste?

    • Camelia spune:

      Hehe, it was delicious! 😀 I liked very much the taste after using soy sauce and this is the kind of hearty meal, I couldn`t eat too much as, after 3 peaces, I already felt full. 🙂

  6. Lena spune:

    Yum the food looks absolutely amazing! Must be fun making it with other people in the workshop too! 🙂 xo~ Lena
    http://www.felinecreatures.com

  7. I’m a huge fan of sushis ! Those ones are amazing !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: