Supă cremă de broccoli

Cea mai bună supă cremă de broccoli din lume!! Încă un motiv pentru a mă declara iubitoare convinsă de broccoli. Încercaţi-o o dată şi vă va fermeca pe loc, promit!

DSC_0458

Secretul unei supe bune este ca fierberea legumelor să se facă în cel mai scurt timp de care au nevoie ca să devină suficient de moi pentru a se fluidifica sau consuma. Lucrul acesta nu numai că le va da o aromă mai plăcută, dar le va da şi o valoare nutriţională mai mare, pentru că nu se mai pierd toate calităţile prin gătit. Cât este de uşor să transformaţi un mănunchi de legume într-o supă de casă delicioasă!

DSC_0460

Ingrediente:

  • 1 buchet mare de broccoli (al meu a avut 650g)
  • 2 cartofi medii
  • 2 cepe medii
  • 1 lingură de unt
  • sare, piper negru şi vegeta de legume după gust

DSC_0454

Pregătire:

  1. Mai întâi, curăţă ceapa şi cartofii de coajă şi pune-le la fiert într-o oală cu apă şi sare.
  2. Dupa ce apare primul clocot, lasă să fiarbă timp de 8-10 minute, apoi adaugă broccoli.
  3. La 10 minute după ce ai pus broccoli să fiarbă, ia oala de pe foc şi separă zeama de legume, fară să o arunci.
  4. Lasă toate legumele fierte câteva minute să se răcească puţin, apoi mixează-le în blender cu puţină zeamă din cea rămasă de la fierberea legumelor (eu am pus o cană şi jumătate), apoi adaugă untul, sarea, piperul, vegeta şi mai mixează până la omogenizare. Daca vrei ca supa cremă să iasă mai subţire ca şi consistenţă, mai adaugi din zeama rămasă de la fierberea legumelor şi mixezi iar.
  5. Pune supa în boluri şi presară parmezan ras pe deasupra. Serveşte-o caldă.

DSC_0461

Un răspuns la “Supă cremă de broccoli”

  1. Delicios, dar fara vegeta si alte artificii. 🙂
    pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: