Primul contact cu mâncarea japoneză

După nesfârșite momente în care am salivat în fața calculatorului uitându-mă la poze cu tot soiul de preparate japoneze, plus câteva încercări de-ale mele (nu prea reușite) cu supa miso și tamagoyaki, a sosit clipa mult așteptată! _DSC1373 (2)Am luat tramvaiul și m-am întâlnit cu două prietene să mergem împreună la Nobori (tot plănuiam noi oricum să ieșim după sesiune spre încununarea succesului și a supraviețuirii 😀 ), ne-am pregătit sufletește și am pornit în aventura noastră culinară._DSC1415 modifiedCu sushi nu a mai fost surpriza atât de mare, după ce testasem ceva asemănător înainte, mai exact – kimbapul coreean, v-am povestit despre el aici, dar mi-a plăcut mult „nigiri cu somon”. _DSC1354În schimb, cu rulourile de „kani tama” și „tofu roll” a fost mai problematic, mi s-au părut destul de mari și era dificil să îmbuc o felie din prima, așa că m-am chinuit nițel, dar au fost delicioase! Desigur, sosul de soia a completat perfect. _DSC1357Am încercat și mult-așteptatul ramen despre care am aflat prima oară prin clasa a 4-a, pe când mă uitam la Naruto. Vaai, câtă poftă a putut să-mi facă de fiecare dată când îl vedeam că înfulecă nenumărate boluri cu supă așa, pe nerăsuflate! Evident că am început să îmi închipui de pe atunci tot felul de arome și texturi, dar m-am păcălit și am fost luată prin surprindere de astă-dată. Nu încerc să vă explic, las jocul să curgă mai departe până ce veți încerca și voi (dacă nu ați făcut-o deja). Sunt curioasă dacă va fi așa cum vă veți fi imaginat. _DSC1377Cât despre local, mi-au plăcut elementele decorative și atmosfera, în mare parte, dar am simțit că era ceva ce lipsea. Mi-aș fi dorit, de asemenea, ca înaintea mesei să fi primit prosopele umede pentru curățirea mâinilor, obicei întâlnit cel mai adesea la restaurantele din Japonia. Dar pentru o primă experiență, sunt mulțumită și aștept cu interes să testez și mai multe feluri de mâncare din bucătăria niponă. ^^_DSC1389

5 răspunsuri la “Primul contact cu mâncarea japoneză”

  1. Rux Copilarim spune:

    O_O
    Eu am o dilema.. Nu suport albusul de la oul fiert (sub nicio forma). Asa ca ma tot gandesc cum sa pacalesc cumva ramen-ul. Pentru ca tare mi-ar placea sa il testez. Si as mai vrea sa vad cum sta treaba cu „curry”-ul. 😉
    Nu stiu – au un mod de a prezenta mancarea care te face efectiv sa vrei sa incerci.
    😛

    Mi-am amintit ceva. Acum cativa ani, la Auchan (in Pitesti) se deschise un magazin cu produse japoneze. Aveau pret unic (parca 5 ron) si erau suuuuuper dragute. N-am reusit sa imi iau decat 2 bete pt flori, un set de perdelute… si cred ca atat. Apoi nu am mai ajuns la magazin si intre timp s-a desfiintat :((.
    UItandu-ma la vesela si privind aranjamentul din local mi-am amintit de magazinul cu pricina. Si acum mai oftez… aveau atatea chestiute dragalase… Si bete, si boluri si cate si mai cate … Ce pacat ca au inchis magazinele 🙁

    • Camelia spune:

      În legătură cu albușul, când comanzi, poți specifica asta, să fie inclus în porția cu ramen 🙂
      Și eu vreau să încerc curry 😀
      Și, într-adevăr, prezentarea joacă un rol foarte important când e vorba de mâncare, iar japonezii au cu se se mândri.
      Cât despre acel magazin, da, e păcat, suna foarte bine. Eu îmi amintesc când mi-am luat prima oară bețișoare și sos de soia de la Lidl, + wok de pe Vivre (online), eram în extaz:))

  2. Randall spune:

    Great series of photos ~ looks delicious and so fitting for you.
    Wish you a great week ahead.

  3. Pas cu pas vom avansa…..Fiecare cu capacitatea sa de gândire,va ajunge acolo unde poate și va trăii momentele sale, la nivelul să de percepție mintală……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: