Porridge

DSC_0616j

Porridge-ul este un terci de ovăz servit fie simplu, fie combinat cu diferite fructe, seminţe sau nuci, un excelent mic dejun englezesc. Se numără şi printre preferatele mele când vine vorba de masa de dimineaţă. Gustul absolut delicios nu este singurul care mă determină să pregătesc acest terci, ovăzul constituind o veritabilă sursă de energie: este plin de fibre, vitamina E, zinc, cupru, fier, mangan, proteine şi magneziu. Îl puteţi pregăti atât cu lapte, cât şi cu apă. Personal, aleg cu predilecţie varianta cu lapte, gustul fiind mai plăcut. Ei bine, după ce am testat nenumărate mixuri de fructe şi arome, am ales-o pe cea de top, care m-a încântat cel mai mult.

DSC_0627

Pentru 2 porţii aveţi nevoie de:

  • 200 ml lapte
  • 6 linguri fulgi de ovăz
  • 1 măr mic tocat cubuleţe
  • 2 linguri nuci tocate
  • 2 linguri merişoare confiate/stafide
  • o lingură seminţe de floarea soarelui
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • o linguriţă scorţişoară
  • o lingură miere (sau după gust)

DSC_0620

Preparare:

Puneţi la fiert laptele şi fulgii de ovăz. Amestecaţi încontinuu. După ce fulgii s-au umflat, iar compoziţia a început să bolborăsească (face bule pe deasupra), adăugaţi restul ingredientelor. Mai lăsaţi pe foc 1 minut şi e gata de servit. Mierea o adăugaţi după gust, iar dacă vi se  pare prea consistent, mai puneţi puţin lapte.

Acest mic dejun este minunat pentru a începe ziua cu forţă: dulce, cremos şi săţios.

DSC_0619

4 răspunsuri la “Porridge”

  1. Adrian Yogoshima spune:

    Pentru 2 porţii aveţi nevoie de:

    200 ml lapte
    Cred căci laptele din soia ar fi mai natural,de adăugat…..?

  2. Randall spune:

    Looks delicious, my daily breakfast is often steel-cut oatmeal, bananas & blueberries…although mine never looks as good as this 🙂 Cheers.

    • Camelia spune:

      Oh, thank you very much! Well, the taste is more important, isn’t it? 😉 The combination with bananas and blueberries it’s great, i tried it too. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: