…sau un hummus improvizat fără tahini : )
Ingrediente:
- o conservă de năut (250g)
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri din lichidul din conservă
- o roşie mică
- un castravete mic
- sare, piper
- o linguriţă seminţe de susan
- zeamă de lămâie
Preparare:
După ce aţi scurs boabele de năut, le pasaţi cu ajutorul unui blender până devin pastă. În timpul procesului, picuraţi puţin câte puţin uleiul şi zeamă din conservă. Tocaţi mărunt roşia şi castravetele, apoi asezonaţi cu suc de lămâie şi condimente.
Serviţi pe pâine prăjită cu legume (roşii, castraveţi, ardei)/măsline/ciuperci marinate/carne.
Ador năutul ! Mami obișnuiește să-mi pregătească și mereu mă bucur de el 🙂
Mă bucur să aud asta, Larisa! Chiar e foarte bun şi merită consumat căci aduce multe beneficii. 🙂