Pastă de năut

DSC_1138

…sau un hummus improvizat fără tahini : )

Ingrediente:

  • o conservă de năut (250g)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri din lichidul din conservă
  • o roşie mică
  • un castravete mic
  • sare, piper
  • o linguriţă seminţe de susan
  • zeamă de lămâie

DSC_1144

Preparare:

După ce aţi scurs boabele de năut, le pasaţi cu ajutorul unui blender până devin pastă. În timpul procesului, picuraţi puţin câte puţin uleiul şi zeamă din conservă. Tocaţi mărunt roşia şi castravetele, apoi asezonaţi cu suc de lămâie şi condimente.

Serviţi pe pâine prăjită cu legume (roşii, castraveţi, ardei)/măsline/ciuperci marinate/carne.

DSC_1140

2 răspunsuri la “Pastă de năut”

  1. Larisa Duță spune:

    Ador năutul ! Mami obișnuiește să-mi pregătească și mereu mă bucur de el 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: