Omletă cu ardei, roşii cherry şi măsline

picture-11331Evident că omleta perfectă este aceea care iţi place ţie. Depinde, aşadar, de ce iţi doreşti. Pentru o omletă clasică foloseşte numai ouă, sare şi piper. Pentru una mai pufoasă adaugă şi o lingură de apă rece pentru fiecare ou. Apa va acţiona atunci când pui amestecul în tigaia încinsă şi va forma vapori care vor face omleta mai pufoasă. Şi tot pufoasă va fi dacă baţi albuşurile şi gălbenuşurile separat şi apoi le amesteci.Tigaia trebuie să fie încinsă bine pentru că numai aşa vei putea obţine crusta aurie de deasupra omletei. Ai grija ce tigaie foloseşti! O tigaie prea mare va face ca omleta să se ardă, iar într-una prea mica se va face prea încet. Iar acum că ştim regulile de bază, putem începe.

Azi am pregătit o omletă rapidă cu ce am avut la îndemână.picture-11271Tăiem ardei gras roşu/galben, măsline verzi şi negre şi roşii cherry. Batem 6 ouă, adăugăm 2 linguri de lapte, 3linguri de apă minerală şi condimente (sare şi piper). Punem în tigaie la încins 2 linguri ulei de măsline, după 2 minute turnăm compoziția de ou. Se adaugă legumele şi se coace acoperit, la foc moderat, cca 6 minute. Este important ca omleta să fie acoperită, pentru a se coagula bine masa de ou. Este gata când marginile sunt rumenite. Decorăm cu verdeaţă (ruccola sau busuioc) şi ta-daa! O super-omletă!picture-11371

10 răspunsuri la “Omletă cu ardei, roşii cherry şi măsline”

  1. Gallivanta spune:

    Thanks for reminding me to add olives to my next omelette 🙂

  2. lightismagic spune:

    I guess I need a Romanian dictionary… 🙂

  3. What a great blog you have here Camelia. I love your photography as well. Your food creations look delectable. Thanks for sharing. I look forward to more from Were the Baked goods Are.

    Ce un mare blog ai aici Camelia. Îmi place fotografia dumneavoastră, de asemenea. Creatiile voastre alimentare se uite delicioase. Multumesc pentru partajarea.

      Astept cu nerabdare sa mai mult din „au fost preparate proaspăt coapte”.

    Randall
    http://www.savorthefood.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: