Lapte de susan şi un smoothie de caise

Susanul, cunoscut în India ca „rasayana”, adică „cel care prelungeşte viaţa”, mi-a stârnit de ceva timp curiozitatea, începând astfel să îl includ şi eu în alimentaţie. Vezi câteva reţete aici , aici , aici şi aici . Mare mi-a fost mirarea când am aflat că un pahar cu lapte de susan conţine de 3 ori mai mult calciu decât un pahar cu lapte de vacă. M-am hotărât, deci, să îi dau şi eu o şansă. Prepararea laptelui de susan, deloc dificilă, nu presupune prea multe costuri şi este la îndemâna oricui.
Pentru 2 pahare mari aveţi nevoie de:

  • 4 linguri seminţe de susan
  • 500 ml apă
  • 2 linguri de miere
  • un praf de scorţişoară

 

_DSC0280

Puneţi toate ingredientele în blender şi mixaţi-le 30-40 de secunde, până ce seminţele s-au mărunţit şi aţi obţinut o băutură albă şi spumoasă. Laptele este gustos şi are un miros discret. Opţional, puteţi adăuga un strop de vanilie.

Şi un smoothie de sezon pe care l-am pregătit de curând.

_DSC0286

  • 1 pahar lapte de susan
  • 3 caise
  • o banană

 

_DSC0289

Mixaţi-le şi bucuraţi-vă de un suc natural, hrănitor şi savuros.

3 răspunsuri la “Lapte de susan şi un smoothie de caise”

  1. annie lee spune:

    looks delicious AND healthy!

  2. Great post… i am curious about gergelim! I love healthy products!!!
    Kisses
    http:www.abreapestana.com

  3. Mihaela spune:

    Nu doar ca laptele de vaca are mai putin calciu in oase, dar nici nu se absoarbe cum trebuie. Orice mancare acida (lactate, carne) scoate calciul din oase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: