Graten de cartofi

V-am spus câteva cuvinte aici despre mâncărica aceasta. Orice neiniţiat în bucătărie poate să prepare o astfel de reţetă, cu un minim de ingrediente.

Pe scurt, simplu şi gustos!DSC_0279Ingrediente:

  • cartofi
  • lapte
  • ouă
  • condimente
  • untDSC_0267Preparare:

În funcţie de posibilităţi şi proporţiile poftei sau foamei, tăiaţi cartofi cubuleţe, aşezaţi-i într-o tavă unsă cu unt şi puneţi peste ei lapte, cât să îi scalde frumos, dar să nu îi acopere complet. Dichisiţi-i cu diverse condimente şi arome; eu am folosit sare, piper, vegeta de legume, maghiran, oregano şi frunzuliţe de dafin. Daţi tava la cuptor până ce se pătrun cartofii. Când furculiţa intră uşor, bateţi nişte ouă şi le aşterneţi uniform în tavă. Mai lăsaţi la cuptor până ce amestecul se coagulează şi devine auriu pe deasupra. Decoraţi cu busuioc proaspăt.DSC_0286DSC_0287 DSC_0296

 

2 răspunsuri la “Graten de cartofi”

  1. Adrian Yogoshima spune:

    Soția va încerca să pregătească rețeta.O idee, ar trebuie să fotografiezi cartofi,laptele,oul,untu,la început de a fi pus în cuptor,cu cantitățile necesare.

    • Camelia spune:

      De multe ori gătesc după ochi. Pentru acea tavă am folosit aprox. 1-1,5 kg cartofi, cam 1l de lapte, 5 ouă. Să îmi spuneţi dacă i-a ieşit soţiei reţeta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: