Granola

Cu o textură crocantă, granola este o idee excelentă de a savura un mic dejun sănătos şi gustos. Cel mai mult iubesc varietatea de ingrediente pe care le pot folosi atunci când fac un mix. În postarea de faţă voi expune o reţetă realizată cu ce am avut eu prin bucătărie. Puteţi, la fel de bine, să încercaţi multe alte combinaţii: cu migdale, alune, seminţe de dovleac, de floarea soarelui, goji, diferite fructe confiate etc.

SAMSUNG CSC

Notă:

– ca şi măsură am folosit o cană de 250ml

Ingrediente:

  • 2 căni fulgi de ovăz
  • 1 cană nuci tocate
  • 1/2 cană germeni de grâu
  • 1/2 cană stafide (100 g)
  • 2 linguri fulgi de porumb
  • 3 linguri seminţe de susan
  • 4 linguri merişoare confiate
  • 5 linguri nucă de cocos
  • 5 curmale deshidratate, tocate
  • 1 lingură scorţişoară
  • 1/2 cană ulei
  • 1/2 cană miere
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 1 lingură esenţă de rom

SAMSUNG CSC

Pregătire:

Adăugăm ingredientele în ordinea de mai sus şi le amestecăm bine. După ce s-au omogenizat, întindem compoziţia într-o tavă în care am aşezat hârtie de copt. Nivelăm şi dăm tava la cuptorul preîncălzit, la treapta cea mai mică. Eu am folosit cuptorul de la aragaz şi a durat destul de puţin, în jur de 15 minute. Nu uitaţi să mestecaţi din când în când, să nu se ardă.

Servire:

După ce s-a răcit, serviţi granola cu lapte, lapte vegetal sau iaurt. Dacă adăugaţi câteva fructe proaspete, sunteţi şi mai câştigaţi. Cerealele rămase pot fi păstrate în recipiente închise etanş aproximativ 2 săptămâni.

Poftă bună!

7 răspunsuri la “Granola”

  1. Mmmm!!! Imi place doar privind :)))

  2. […] uleiul în tigaie. Așadar, pentru vestitele clătite am folosit o banană, 2 ouă și 4 linguri de granola. Le-am servit cu bucățele de […]

  3. Mara spune:

    O sa incerc si eu reteta ta, arata prea ispititor granola, plus ca o faci in casa si stii ca e sanatoasa si facuta de tine.
    Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: