Fursecuri fragede cu gem/ Tender cookies with jam

dsc_0866j

ingredients

dsc_08g61Preparare:

  • 1. Frecăm untul cu zahărul până obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm gălbenuşul, făina amestecată cu praful de copt, praful de sare, esenţa de vanilie şi frământăm un aluat omogen. Îl dăm la frigider o jumătate de oră, după care îl scoatem şi rupem bucăţi, formând mici biluţe pe care le rotunjim între palme.
  • 2. Le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi cu ajutorul unei linguri de lemn cu coada rotunjită le facem câte o gaură în mijloc.dsc_0k859
  • 3. Umplem fiecare gaură cu gem sau dulceaţă de mure (sau cu orice alt gem pe care îl avem în casă). Dăm la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 15-20 minute.
  • 4. Le scoatem din tavă după ce s-au răcit şi le servim cu zahăr pudră vanilat şi lapte.dsc_08y71Preparation:
  • 1. Rub the butter with the sugar until it becomes a foam composition. Add the yolk, flour mixed with baking powder, a pinch of salt, vanilla essence and stir a homogeneous dough. Give it to the fridge half an hour, then remove and tear it in pieces, forming small balls rounded them between your palms.
  • 2. Put them in a tray that is lined with baking paper and using a wooden spoon with a rounded tail make it a hole in the middle.
  • 3. Fill each hole with Blackberry jam. Lay them in the preheated oven at medium heat, about 15-20 minutes.
  • 4. Remove them from the tray after they have cooled and serve them with vanilla powdered sugar.dsc_086h

6 răspunsuri la “Fursecuri fragede cu gem/ Tender cookies with jam”

  1. Loredana Milu spune:

    Sigur voi încerca rețeta. Mulțumesc! 🙂

  2. These look delicious! Would be perfect with a hot cup of tea!

  3. girlinbrogues spune:

    I’m definitely trying this out! Looks so good.

    Saskia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: