Desert răcoritor cu fructe

DSC_0564

Pentru 4 porţii aveţi nevoie de:

  • un mango mare
  • 2 banane
  • 2 nectarine (+ 1)
  • 2 piersici
  • nucă de cocos (opţional)
  • merişoare confiate (opţional)

n

Pregătire:

Înainte de toate, asiguraţi-vă că fructele sunt proaspete şi coapte. Un mango potrivit se recunoaşte după elasticitate. Când cumpăraţi faceţi următorul test: apăsaţi uşor cu degetul pe coajă; dacă e prea tare, înseamnă că nu este suficient de copt, dar dacă este prea moale, miezul devine pielos (are nişte fibre asemeni unor aţe), iar parfumul se pierde. După ce aţi apăsat cu degetul, trebuie să revină la starea iniţială, să fie elastic.

DSC_0561

Pasaţi pe rând fructele cu ajutorul unui blender, după ce le-aţi decojit (mango şi bananele, piersicile şi nectarinele doar le spălaţi) şi tăiat în cubuleţe. Combinaţi piureurile obţinute într-o caserolă şi daţi compoziţia la congelator. Eu am ţinut-o cca. 2 ore, amestecând din când în când. Dacă o veţi lăsa mai mult, veţi obţine îngheţată. Personal, am preferat o variantă mai rapidă pentru înfulecat. După ce am aşezat în cupe, am tăiat o nectarină în cubuleţe mici şi le-am pus deasupra, apoi am presărat nucă de cocos şi merişoare confiate.

DSC_0558

Voila! Un desert răcoritor, fără îndulcitori procesaţi (este oricum foarte dulce, fructele acestea conţinând destul zahăr), uşor de preparat şi delicios!

DSC_0563

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: