Chifteluţe in sos cu paste

DSC_0361DSC_0344

Pregătire:

Mai întâi facem chifteluţele, apoi sosul. Pentru chifteluţe, curăţăm, spălăm bine şi tăiem mărunt ceapa. O punem la călit în puţin ulei, apoi o amestecam cu oul, carnea şi celelalte ingrediente. Omogenizăm. Cu mâna umedă formăm biluţe pe care le prăjim în ulei încins.
După ce sunt gata, le lăsăm pe un şerveţel de hârtie astfel încât să absoarbă surplusul de ulei. Vor semăna cu nişte perişoare.
page
Pentru sosul marinat pasăm bine cu ajutorul unui blender o conservă de roşii în suc propriu .
Călim ceapa, adăugăm morcovul şi le mai lăsăm câteva minute împreună. Adăugăm roşiile, frunzele de dafin şi boabele de piper. Lăsăm sa dea în clocot, apoi adăugăm cu grijă chifteluţele.
Le lăsăm împreună pe foc potrivit cca 20 de minute după care condimentăm mâncarea şi adăugăm pătrunjelul verde tocat. DSC_0352
Servim cu paste preparate al dente. Decorăm cu parmezan ras şi busuioc.DSC_0356DSC_0363Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
%d blogeri au apreciat: