1. Spanac soté cu ou poşat
Spălăm o mână bună de spanac proaspăt pe care îl perpelim în tigaie ~2 minute cu un praf de sare şi piper, opţional şi un grăunte de usturoi zdrobit. Separat, punem o crăticioară cu apă la fiert, o ciupitură de sare şi când dă în clocot (face bule), punem puţin oţet şi spargem un ou. Dacă ne dorim ca oul poşat să fie mai moale, îl lăsăm circa 3-4 minute, pentru un ou mai tare – 6 minute. Aşezăm pe o farfurie spanacul, oul aburind şi le dichisim cu pătrunjel şi ardei roşu tocat mărunt. Voilà! Un mic dejun perfect!
2. Smoothie cu spanac
– două mâini generoase de spanac proaspăt
– o banană
– un măr mare tocat cubuleţe
– zeama de la jumătate de lămâie
– două căni cu apă
– o lingură germeni de grâu
Le smotocim bine la blender şi obţinem un suc sănătos pentru toată ziua.
3. Salată cu spanac şi smochine
Un contrast interesant de culori şi arome: frunze de spanac proaspăt, smochine pârguite, brânză de capră, seminţe de floarea soarelui şi zeamă de lămâie/limetă.
Interesant, voi încerca prima rețetă.
Mă bucur că v-a stârnit interesul. 🙂
yummy-yummy, mie imi place si cu fasole in salata calda, picanta. 🙂
Nu ştiam de combinaţia asta. Mersi pentru sugestie! 😀
This looks delicious! I always a nice smoothie with leafy blends. Great recipe 🙂 – Lena
http://www.felinecreatures.com
A smoothie is always welcome! Full of vitamins, sweetness and flavours, it energizes you so quick and easy. It’s fantastic! 😀 And the creamy texture is so yummy.
Thank you, Lena! ^^ Enjoy your day!
Acum nu pot decât să aștept să vină primavara cu spanac proaspat. 😀
^_^
Looks great, especially the green juice!
Thank you! It was very delicious!